Дикий Шен Пуер Юннань
В давнину пуер ферментувався під час транспортування і передпродажного зберігання. Але в другій половині 20 століття, зі збільшенням попиту і скороченням часу доставки, він перестав встигати «дозрівати» до потрібного рівня. Тому, в 70-і роки 20 століття, була придумана технологія прискореного старіння (ферментації) пуеру. Коротенько, вона полягає в тому, що чайний лист складається в купи і поливається водою, після чого, через деякий час, температура всередині купи підвищується, і починається прискорення ферментації. Так з'явилося два основних види пуеру - виготовляється за традиційною технологією - «сирий пуер», і, за прискореною технологією - «приготований пуер» або Шен Пуер. Всі пуери в КНР виробляють з одного сорту чайного куща - юннаньського широколистого. Пуер - пост-ферментований чай, який пройшов глибоку (традиційну або прискорену ферментацію), що припускає трансформацію його в продукт відмінний від звичайного чорного чаю по його хімічному складу і корисним властивостям. Це чорний чай з китайської видової чайної класифікації. В українській класифікації його відносять до групи чорних спеціальних чаїв. Пуер - єдиний чай, який стає краще з часом зберігання. Колекція витриманих пуерів часто дорожче колекції витриманих вин. заварювання: Як і будь-який чай - пуер вимагає витримки стандартних дозувань, і дотримання декількох правил заварювання. В середньому закладають 6 г на 150 мл гарячої води. Промивання проводиться дуже швидко, киплячою водою, таким чином, досягається видалення пилу і дезінфекція. За часом настоювання можливі варіанти, коли цей чай заварюється по 2-3 хвилини - 2-3 рази.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.