Срібні голки (Бай Хао Інь Чжень) – найцінніший і найрозкішніший з усіх китайських білих чаїв. Виготовляється він з добірних типс – бруньок, що не розкрилися. Свою назву чай отримав через незвичайний вид сировини. Батьківщина Бай Хао Інь Чжень – Фудін, що знаходиться в північній частині провінції Фуцзянь.
За легендою, один із китайських імператорів, Хуейцзун, так захопився чаюванням, що, насолоджуючись дивовижним напоєм, забув про важливі справи держави. Через це імперія не відреагувала вчасно на небезпеку і не протистояла нападу монгольської орди.
Опис
Для виробництва чаю використовують цілі сріблясто-білі закриті бутони. Збір сировини здійснюється в період із середини березня до середини квітня. Сировина відбирається виключно рано-вранці, коли ще не зникла роса. Після збору бруньки піддають обробці парою та сушінню. У даному разі сировина не скручується і не піддається обробці вогнем. Усі чаїнки мають рівномірну гарну форму.
Процедура збору бруньок трудомістка. Адже для чаю підходять лише міцні типси, що мають правильну форму. Усі інші викидаються.
Склад
Бай Хао Інь Чжень – чай, у складі якого є виключно округлі, молоді, ніжні пухові бруньки, зібрані згідно особливої технології.
Колір, аромат, смак
Справжній чай має мигдально-жовтий відтінок, а заварка залишається прозорою. Аромат його легкий, тонкий, майже прозорий із ніжним квітковим відтінком.
Смак неоднозначний, ніжний з фруктовими відтінками абрикосу та дині, свіжістю пирію та огірка, горіховими відтінками та незначним медовим солодом.
Корисні властивості
Чай здатний повністю замінити каву, вгамувати спрагу, а також надати цілющу дію організму:
- сприяє рятуванню від надмірної ваги;
- покращує травний процес;
- є потужним протизапальним та антибактеріальним засобом;
- відновлює вуглеводний та жировий баланс;
- нормалізує кількість цукру в крові та артеріальний тиск;
- має омолоджуючу дію;
- покращує стан шкіри, позбавляє вугрового висипу;
- є профілактикою онкологічних захворювань.
Спосіб заварювання
Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C.
Особливі умови: заварювати 3-5 разів.
Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.