Китайський чай з провінції Юньнань. Бай-Хао – у перекладі з китайської – білий і гарний. Цей чай багатий на чайну бруньку, завдяки якій він має м’який смак, витончений аромат і значну тонізуючу дію.
Походження
Сировину, з якої в подальшому роблять зелений Бай-Хао-Чай, збирають на провесні. Ділянки, що розташовані високо у горах провінції Юньнань, віддають перший весняний збір, адже сезонність збору має, зазвичай, велику цінність. Від дотримання стандартів залежить якість чаю та престиж виробника.
Смак і аромат
Високий вміст чайної бруньки робить м’який смак чаю багатим на відтінки. Аромат – солодкий та легкий з акцентами на свіжій зелені та сушених сливах. Ноти меду, які приховує післясмак, доповнюють перші враження. Загалом смак Бай-Хао-Чаю відчутний та насичений, що робить насолоду більш тривалою.
Оздоровчий вплив
Чай вдало допомагає очищенню нирок, печінки та шлунково-кишкового тракту. Є й додаткові оздоровчі властивості: забезпечення захисту від стресу, стимулювання обміну речовин та кисневого обміну, профілактика застудних захворювань. Ранок, обід або вечірній відпочинок, – у будь-який час можна скуштувати чашку зеленого Бай-Хао-Чаю для відчуття повноти життя.
Заварювання
Мешканці сходу Китаю, наприклад, віддають перевагу застосуванню великих чайників, а також іншого автентичного чайного приладдя та посуду. Для заварювання зеленого Бай-Хао-Чаю проливами ви можете використовувати фарфоровий посуд, який на початку чаювання варто прогріти.
На 100 мл води буде потрібно 5 г чаю. При цьому температура води має досягти 80°С. Тривалість першого проливу: 1 секунда. Якщо температура води складатиме менше, ніж 80°С, чай вийде солодшим і м’яким. Чим вищою буде температура води, тим смак чаю буде більш міцним, насиченим і терпким. Зелений Бай-Хао-Чай можна заварювати більше, ніж 3 рази.
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.