Білий Піон (Імператорський)
Білий чай протягом багатьох століть користується славою та популярністю серед населення Китаю. В даний час його гідно оцінили практично у всіх куточках планети.
Згідно з однією з легенд, його історія сягає корінням у ті часи, коли при владі був імператор Яо. На той час жила в Китаї дуже благородна і добра бабуся на ім'я Лань ГУ (Тітонька Орхідея). Тоді в країні почалася епідемія кору і багато людей загинуло. Якось уночі старенькій наснився буддійський монах, який розповів про цілюще біле дерево. Від побаченого жінка прокинулася і вночі, йдучи за місячною доріжкою, пішла шукати таке дерево. Лань Гу справді побачила чайне дерево, бруньки якого під місяцем здавались сріблястими. Вона їх зібрала, заварила чай і напоїла їм усіх хворих, які одразу ж одужали. Напій назвали «еліксиром безсмертя», а жінку стали називати Тай Му, що означає Велика Мати. Навіть зараз місця, де росте білий чай, у Китаї називають Горами Великої Матері.
Опис
Білий Піон Імператорський роблять з бруньок і перших листочків чайного дерева, зібраних на горі Фудін навесні. Листочки мають невеликий розмір та м'яко-зелений колір. Це один із найбільш знаменитих елітних чаїв.
Сировина збирається в період із середини березня до середини квітня. Зривають два листочки, які ще повністю не розкрилися, та чайну бруньку. Підходять виключно цілі, рівні листочки без ушкоджень. Зібране листя залишають на 20-40 годин у купках під сонцем. Саме тоді відбувається легка ферментація. Потім у приміщенні проводиться фінальне сушіння.
Склад
До складу Білого Піона Імператорського входять молоді чайні пагони, бруньки та два перші листочки без скручування. Листя яскраво-зеленого кольору, бруньки ворсисті і витягнуті, деякі з них ворсинки мають і на тильній стороні.
Колір, аромат, смак
Це один із найстійкіших до заварювання чаїв, що змінює колір, залежно від часу заварювання. У сухому листі характерний м'який аромат квітів герані та свіжоскошеної трави.
Смак настою нектарний та квітково-трав'янистий одночасно, об'ємний. Відчувається насолода, кислинка, кропив'яні нотки. Він наповнений переливами та півтонами, тонкий та м'який. У міру проливів настій стає темнішим, аромат низьким, смак прозорим, скляним.
Корисні властивості
Як і будь-який білий чай, цей сорт має безліч цілющих властивостей:
- регулює психоемоційний стан;
- має тонізуючу і водночас розслаблюючу дію, що дає заспокійливий ефект;
- висока концентрація антиоксидантів сприяє лікуванню при онкологічному захворюванні;
- має антибактеріальну дію;
- виводить із організму холестерин.
Спосіб заварювання
У чайник необхідно класти 2 чайні ложки Білого Піона Імператорського. Щоб отримати більш насичений смак, рекомендується заварювати 10-15 хвилин, для слабкішого, витонченішого, легшого – 5-7 хвилин. Заварюється чай водою 60 °. М'яке заварювання дозволяє зберегти ефірні олії, відповідно, аромат буде стійким більш тривалий час.
Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!
Немає відгуків про цей товар, станьте першим, залиште свій відгук.